MMi loosile suundunud ajakirjanikud kuulutati ohuks Venemaa julgeolekule

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli MMi alagrupid loositi Kremlis.
Jalgpalli MMi alagrupid loositi Kremlis. Foto: Pavel Golovkin/AP/Scanpix

Norras jalgpalli MMi näitav TV2 saatis täna Moskvas toimunud loosimist kajastama oma korrespondendi Øystein Bogeni ja kaameramehe Aage Aune. Kremlisse jõudnuna kuulutati mehed aga ohuks Venemaa julgeolekule, vahendab The Barents Observer.

Enam kui 20 aastat Venemaal toimuvat kajastanud Bogen läks neljapäeval piduliku loositseremoonia pressikeskusesse oma pääset kätte saama, kui talle teada anti, et see on tühistatud. Laua taga istunud naine ütles norrakale, et ta on hinnatud ohtlikuks ja ilmselt on otsuse taga FSB. «Ma ei usu, et midagi sellist on varem FIFA ajaloos juhtunud – et MMi õigusi omavale organisatsioonile on korraldajariik otsustanud akrediteerimise keelata,» rääkis Bogen.

Venemaa asepeaminister ja MMi korralduskomitee esimees Vitali Mutko selgitas hiljem, et tegu oli tehnilise probleemiga ja Bogeni ning tema kaameramehe õigused taastati. «Meil on luba minna loosimisele, kuigi ilma kaamera ja mikrofonita,» tõdes ajakirjanik.

Oktoobris pääses TV2 eetrisse Bogeni intervjuu Norra kaitsepolitsei juhiga, kus viimane väitis, et Vene julgeolekuasutused on survestanud norralasi oma tööandja taga luurama. Venemaa välisministeerium nimetas neid väiteid alusetuteks ja paigutas intervjuu enda kodulehel «võltsuudiste» rubriiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles