Kas Island paneb surmagrupis uue pommi kärgatama? (1)

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cafu on tõmmanud Islandi sildi. Argentiina legend Diego Maradona on tõsine.
Cafu on tõmmanud Islandi sildi. Argentiina legend Diego Maradona on tõsine. Foto: Stanislav KrassilnikovTASS/Scanpix

Jalgpalli MMi finaalturniiri alagruppide loosimise eel on huviliste huulil alati üks küsimus: kes kuuluvad surmagruppi? Kuna FIFA muutis seekordse tseremoonia eel koondiste tugevusrühmadesse paigutamise reeglistikku põhjalikult, välistas see sisuliselt tõelise surmagrupi moodustumise. Näiteks eelmisel MMil sattusid kokku Holland, Hispaania ja Tšiili või Itaalia, Inglismaa ja Uruguai.

Ometi tõdes äsjases MM-valiktsüklis Eesti koondise suurimaks väravakütiks tõusnud Mattias Käit vahetult pärast Kremli palees toimunud loosimist: «Ma julgen küll seltskonnale, kus koos Argentina, Island, Horvaatia ja Nigeeria, omistada surmagrupi nimetuse. Argentina on muidugi Argentina, alati soosik. Aga kõik neli meeskonda on tugevad ja teist edasipääsejat ennustada äärmiselt keeruline. Mõnigi arvab ilmselt taas, et väike Island ei suuda imesid enam korrata, aga nad on viimasel ajal end just stabiilselt ohtlikuna näidanud.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles