Maailma esinumber sai Inglismaal šokk-kaotuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma esinumber Mark Selby.
Maailma esinumber Mark Selby. Foto: Han Yan/imago/Xinhua/scanpix

Snuukri Suurbritannia lahtistel meistrivõistlustel kaotas tiitlikaitsja Mark Selby teises ringis ootamatult 3:6 šotlasele Scott Donaldsonile, kes on maailma edetabelis alles 66. kohal.

Selby läks vastasseisu 2:0 juhtima, lüües 68-punktilise breigi, kuid see jäigi matši lõpuni tema parimaks breigiks. Enne turniiri kümme kaotust ühtejärge saanud Donaldson vastas 90-, 87- ja 77-punktiliste breikidega ning läks 5:3 juhtima, kindlustades edasipääsu lõpuks 84-punktilise breigiga.

«Ma ei tunne, et oleksin eriti midagi valesti teinud,» vahendab BBC Selby sõnu. «Scott mängis lihtsalt uskumatult hästi. Olen terve senise hooaja jooksul rääkinud, et minu vastu tunduvad kõik oma taset tõstvat. Iga kord, kui mul võimalus tekkis, pidin vaeva nägema, talle jäid kuulid aga suurepäraselt ette. Samas kasutas ta oma šansid ka suurepäraselt ära ja pani matšile kindla punkti,» tunnustas Selby vastast.

Donaldson sai hooaja esimese võidu alles neljapäeval, kui alistas turniiri avaringis John Astley. «Pole vahet, kellega mängin, püüdsin lihtsalt rahulikuks jääda. Kõik teavad, et ma polnud tänavu ainsatki matši võitnud, aga mul oli kiiga tõsiseid probleeme. Nüüd olen varustusega rahul ja mängin paremini kui kunagi varem,» lausus 23-aastane šotlane.

Turniiri kahekordne võitja Neil Robertson jäi Ken Doherty vastu samuti kaotusseisu, kuid võitis lõpuks kindlalt 6:2. «Olen kuude kaupa kõvasti treeninud ja see hakkab nüüd ära tasuma. Kõik klapib, olen sajaprotsendiliselt snuukrile keskendunud,» jäi austraallane oma mänguga rahule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles