Video: elektrivormelite hooaeg algas plakatipahanduse ja mehaanikutele otsasõiduga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrivormelite hooajale anti avalöök Hong Kongis.
Elektrivormelite hooajale anti avalöök Hong Kongis. Foto: Bildagentur Kräling/imago/Scanpix

Hong Kongis tehti algust elektrivormelite ehk vormel E uue hooajaga ning juba avasõit pakkus kuhjaga sündmusi. Võitja Sam Bird elas võistluse käigus üle otsasõidu oma mehaanikutele, ent suutis ajakaristusest hoolimata esimesena lõpetada.

Bird haaras sõidu alguses esikoha Jean Eric Vergne'i ees, kes oli startinud parimalt positsioonilt. Seejuures peatati sõit vahepeal punase lipuga, kuna Nelson Piquet juuniori ja Andre Lottereri kokkupõrganud autod blokeerisid raja.

Boksi kohustuslikku autovahetusse tulles hindas Bird aga pidurdusmaad valesti ning põrutas otsa oma mehaanikutele. Õnneks ei saanud keegi neist tõsisemalt vigastada, Bird hüppas teise autosse ja võttis vastu ka talle põhjusega määratud boksist läbisõidu karistuse. Selle kandmise järel naasis ta rajale ülinapilt Vergne'i ees, kuid kuna prantslane pidi asuma oma teist kohta Nick Heidfeldi eest kaitsma, kasvatas Bird sõidu lõpuks edu taas turvaliseks.

Kvalifikatsioonis tekitas segadust reklaam, mis takerdus seina riivanud Nico Prosti auto külge. Prost üritas viga saanud autoga finišisse jõuda, suur reklaamipalakas auto küljes laperdamas, kui talle järele jõudnud Jerome d'Ambrosio üritas mööduda. Selle käigus sõitis belglane plakatist üle ja see jäi kinni hoopis tema vormeli üle, rikkudes ka d'Ambrosio kiire ringi. Et segadus oleks täielik, teenis Vergne parima stardikoha, ületades lõpujoone kurioossel moel tagurpidi: tema vormel riivas napilt enne lõpujoont seina ja prantslane tegi «vurri», kuid veeres üle ajavõtujoone ikkagi parima ajaga.

Tänases teises sõidus startis parimalt kohalt Felix Rosenqvist. Birdile määrati aga avasõidus boksiteel juhtunu eest täiendav kümnekohaline karistus, mis sundis teda alustama alles 13. stardikohalt. Esireast pääses Rosenqvisti kõrval rajale Edoardo Mortara, teisest reast startisid Daniel Abt ja Mitch Evans. Avasõidus teise koha saanud Vergne'i päralt oli alles seitsmes stardikoht.

Võidu võttis Abt, kellele kinkis esikoha Mortara eksimus. Kindlalt esikohal olnud itaallane tegi spinni ning lasi seetõttu endast mööda nii Abti kui ka Rosenqvisti, lõpetades ise kolmandana. Abt on 36 punktiga avaetapi järel ka sarja üldliider, Birdil on teisena 33 ja Vergne'il kolmandana 31 punkti. Järgmine etapp peetakse 13. jaanuaril Marrakeshis, kokku koosneb hooaeg 14 osavõistlusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles