Vormel 1 maailmameister leidis võistlemiseks uue sarja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Buttoni viimaseks vormel 1 etapiks jääb ilmselt tänavune Monaco GP, kus ta asendas McLareni roolis Fernando Alonsot.
Jenson Buttoni viimaseks vormel 1 etapiks jääb ilmselt tänavune Monaco GP, kus ta asendas McLareni roolis Fernando Alonsot. Foto: Frank Augstein/AP/Scanpix

Vormel 1 sarja maailmameister Jenson Button osaleb uuel aastal Hondaga Jaapani Super GT sportautode sarjas. 37-aastane Button lõpetas 17 aastat kestnud vormelisõitja karjääri mullu, ehkki naasis tänavu korraks veel Monaco etapil vormelirooli, sest McLareni põhisõitja Fernando Alonso osales samal ajal Indianapolises 500 miili sõidul.

Button teatas aga vormelisarjast lahkumise järel kohe, et kavatseb edaspidi võistelda USAs või Jaapanis. 2009. aastal maailmameistriks kroonitud britt osales tänavu augustis Suzuka 1000 kilomeetri sõidus, saades koos Daisuke Nakajima ja Hideki Mutohiga kõikvõimalike probleemide ja ajatrahvide kiuste 12. koha.

Nüüd allkirjastas Button aga lepingu, mille kohaselt ta osaleb Super GT sarjas terve hooaja jooksul. Avaetapp peetakse 7. ja 8. aprillil Okayamas. Honda on Nissani ja Lexuse kõrval üks kolmest sarjas osalevast tootjast, pakkudes autosid viiele tiimile. Lõppeval aastal võideti kaks etappi, ent üldjoontes on seni konkurentidele siiski alla jäädud.

«Olen sellest viimase paari aasta jooksul unistanud, ma armastan sportautosid. Suzuka võistlus tekitas minus suurt elevust ja ootan uut hooaega kannatamatult. Peame enne kõvasti testima ning loodetavasti suudame arendada auto võiduvõimeliseks,» vahendab Autosport Buttoni sõnu.

tbt Suzuka 1000km last weekend and driving this beaut. I've definitely got the racing bug back by @dengekinamazu

A post shared by Jenson Button (@jensonbutton_22) on

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles