Teniste tegi omalt poolt kõik, kuid Sogndal kukkus esiliigasse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taijo Teniste.
Taijo Teniste. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondise paremkaitsja Taijo Teniste periood Norra klubis Sogndalis sai nukra lõpu. Mees realiseeris veel penalti, kuid meeskond langes sellest hoolimata uueks hooajaks esiliigasse, vahendab Soccernet.ee.

Kolmapäeval võideti koduväljakul üleminekumängude esimene matš esiliiga neljanda Ranheimi vastu 1:0 (Tenistelt täismäng ja kollane kaart). Eilses korduskohtumises oldi lähedal viigile, ent 87. minuti penaltist lõi Ranheim tabloole 1:0, mis tähendas kahe mängu kokkuvõttes lisaaega.

Lisaajal väravaid ei löödud, seega otsustati uueks hooajaks Eliteserienisse koha saav meeskond penaltiseerias. Sogndali pikaaegne põhimees Teniste läks esimesena lööma ja oli kohe ka täpne, virutades palli paremasse nurka. Paraku Sogndali neljas lööja saatis palli üle värava ja kuna kõik ülejäänud olid täpsed, sai Ranheim penaltiseerias 5:4 võidu ja koha kõrgliigas.

Kui Sogndal langes aste madalamale, siis Teniste jätkab ka uuel hooajal Norra kõrgliigas, sest on juba käed löönud Bergeni Branniga, kes sai tänavu viienda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles