Soomlane oli lähedal võrkpallimaailma šokeerimisele

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome võrkpallikoondise peatreener  Tuomas Sammelvuo.
Soome võrkpallikoondise peatreener Tuomas Sammelvuo. Foto: Vladimir Pesnya/RIA Novosti

Belgorodis peetud Venemaa võrkpalli karikafinaalis alistas maailma parim klubi Kaasani Zeniit üle noatera 3:2 (-19, 24, 24, -22, 11) Kemerovo Kuzbassi.

Finaalikaotusest hoolimata väärib tähelepanu just Kemerovo, kes kuulub oma eelarve poolest pigem liiga keskmike hulka. Meeskonda juhendab teist aastat endine Soome koondise kapten ja nüüdne peatreener Tuomas Sammelvuo.

«Ma ei ole sugugi oma mängijate peale pahane,» sõnas Sammelvuo pärast eilset finaali. «Mängisime suurepärast võrkpalli, aga nagu tihtipeale juhtub, võidab sellised mängud ikkagi Zeniit. Peame tõdema, et meil pole veel piisavalt kogemusi, et nii tasavägiseid mänge enda kasuks pöörata.»

Laupäevases poolfinaalis sai Kemerovo üllatavalt kindlalt, numbritega 25:17, 25:20, 25:21 jagu turniiri korraldanud Belgorodi Belogorjest, mida juhendas viimast korda Eesti koondise loots Gheorghe Cretu. Vaid mõned nädalad tagasi peetud Venemaa superliiga mängus oli veelgi kindlama kolm-null võidu saanud samade meeskondade kohtumises seejuures Belgorod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles