Klavani ja Matipi puudumine pani Kloppi eksperimenteerima

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan ja Jürgen Klopp.
Ragnar Klavan ja Jürgen Klopp. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS

Liverpooli peatreeneri Jürgen Kloppi sõnul jätab meeskonna keskkaitsjate hierarhias kõrgeimal positsioonil olev Joel Matip kolmapäevase Meistrite liiga mängu Moksva Spartakiga vahele.

«Ma ei tea, kui kaua ta väljas on, kuid kolmapäeval ta kindlasti ei mängi, » ütles Klopp. Samas ei usu sakslane, et keskkaitsja vigastuspaus venib vähemalt kuu pikkuseks. «Ma ei usu, et ta kuu aega väljas on. Aga kõik on võimalik, peame ootama.»

Nädalavahetusel peetud liigamängus Brightoniga kaustas Klopp olude sunnil vägagi alternatiivset kaitsetaktikat. Kuna lisaks Matipile oli haiguse tõttu rivist väljas ka Klavan, pidid Dejan Lovreni kõrval keskkaitses koha sisse võtma ka poolkaitsjad Gini Wijnaldum ja Emre Can.

Kolmene keskkaitseliin tõi Liverpoolile edu. Brightoni väravavõrku löödi viis palli, endale lubati lüüa üks. «Nad pidid seal mängima, meil polnud kedagi teist kasutada. Ma nautisin seda, aga see pole jätkusuutlik. Oli selge, et see ei olnud ideaalne lahendus, kuid poisid suutsid uue süsteemiga hakkama saada. Nad olid väga tublid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles