Galerii: olümpiamedalistide plejaad sai üle aastate kokku

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaante vahele sai meie sportlastele kokku 17 olümpiamedalit toonud Eesti Dünamo ajalugu. Tänasele Õpetajate majas toimunud raamatuesitlusele oli kokku tulnud Eesti spordi elav ajalugu ja juttu jätkus sangarite vahel tundideks.

Dünamolasteks on olnud näiteks kahekordne olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister Erika Salumäe, olümpiavõitja ja maailmameister Aavo Pikkuus, olümpiavõitja Jüri Tarmak, kahekordne olümpiahõbe Jüri Jaanson, kahekordne olümpiapronks Jüri Tamm, olümpiapronks Allar Levandi, seitsmekordne maailmameister Kaija Parve, kahekordne maailmameister ja Euroopa meister Matti Jõgi, maailmameister ja olümpiamängude neljas Kaido Kaaberma, maailmameister Peeter Vehm, olümpiamängude neljas ja Euroopa MV hõbe Uno Palu, Wimbledoni noorteturniiri võitja ja Euroopa MV hõbe Toomas Leius. Medalivõitjate nimekiri jätkub veel pikalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles