Video Leho Pendi vigastusest: küünarnukk läks ebaloomulikku asendisse ja ragises (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leho Pent
Leho Pent Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti tõstja Leho Pent vigastas USAs toimunud MMil küünarliigest ning peab tõstmisest taaskord pika võistluspausi tegema.

Kaalukategoorias kuni 105 kilogrammi võistelnud Pent sai vigastada rebimise algraskusel. Ta suutis küll 158-kilogrammise kangi kergelt pea kohale tõsta, kuid tundis seejärel küünarliigeses teravat valu ning tema kiire refleks oli kang lahti lasta.

«Valu oli selline äkiline, aga mitte midagi meeletut. Küünarnukk läks ebaloomulikku olukorda ning kuulsin raginat,» kirjeldas Pent Postimehele.

Sisuliselt on tegu samasuguse vigastusega, mille Pent sai kevadel Splitis toimunud EMil. Erineb see, et sel korral on tegu vasakukäe küünarliigesega. «Seekord tuli vigastus palju ootamatumalt. Kang oli väga kerge, soojenduskatsed läksid ideaalselt. Kui EMil ma võitlesin raskusega, siis nüüd tuli see kergelt peale,» ütles Pent.

Kui EMil võistles ta veel kaalukategoorias 94 kilogrammi, siis USA MMiks liikus ta ühe kaalukategooria võrra üles. Üheks põhjuseks oligi selliste vigastuste vältimine. «Ilmselt ei olnud kere siis valmis. Eelmisest vigastusest taastumine oli piiri peal ning suurte raskustega treeningkordi polnud piisavalt selja taga,» ütles Pent, kes viimastel rasketel jõutreeningutel oli rebinud maksimaalselt 160 kilogrammiga.

«Jõudu oli 10-15 kg jaoks rohkemaks. Järgmise võistluse koha pealt tahaks üks viis kuud enne võistlust olla suurema raksuse vormis,» jätkas Pent.

Tagasi kangitrenni pääseb Pent tõenäoliselt üheksa nädala pärast. Selleks et taas suuremaid raskuseid tõsta, kulub eestlase sõnul vähemalt neli kuud. «Selline on minu kujundatud arvamus eelmise vigastuse põhjalt, eks arstid räägivad täpsemalt, kaua paranemine võtab.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles