Rasmus Mägi: pean reaalseks 48 sekundi alistamist

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi loodab järgmisel suvel olla sama heas vormis nagu lõppenud hooajal. Loodetavasti õnnestub seekord ka vigastusi vältida.
Rasmus Mägi loodab järgmisel suvel olla sama heas vormis nagu lõppenud hooajal. Loodetavasti õnnestub seekord ka vigastusi vältida. Foto: Tairo Lutter

400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi on suvise vigastuse ammu seljataha jätnud ja laob juba teist kuud uueks hooajaks põhja.

25-aastane Mägi näitas möödunud hooaja esimeses pooles selgelt paremaid aegu kui varasematel aastatel samal ajal, ent suve suursündmusest Londoni MM-ist jäi tartlane jalavigastuse tõttu viimasel hetkel eemale.

«Esmakordselt tundus, et liigun täpselt õiget rada pidi. Aga nagu selgus, oli tõus liiga järsk ja pisiasjad langesid minu kahjuks,» sõnas Mägi eile pärast Tallinnas toimunud TV10 olümpiastarti uue hooaja avaüritust Postimehele.

«Olen näinud Marise ja Griti (treeningkaaslased Maris Mägi ja Grit Šadeiko - toim) vigastusi ja nendest toibumist väga lähedalt. Ühest küljest polnud mul muidugi nende kannatuste üle hea meel, samas pean olema neile omamoodi tänulik, sest need õpetasid mindki omajagu.»

Mägi on tänaseks jätnud seljataha kaks lühemat Kääriku laagrit, välismaale lendab ta harjutama lähiajal, kuigi täpsed kuupäevad ja sihtpunkt pole veel paika pandud. Suure tõenäosusega saab ta välislaagris treenida koos Soome parima tõkkejooksja Oskari Möröga, kes sügisel käis ka Tartus Mägide treeninggrupi juures harjutamas.

«Uue hooaja eesmärk on kõigepealt jõuda samasugusele tasemele nagu mullu. Muidugi oleks vaja Eesti rekordit (48,40) uuendada. Pean reaalseks eesmärgiks 48 sekundi piiri alistamist. Arvan, et olen nii kaugele jõudnud ja stabiilseks saanud tänu sellele, et tugev põhi on laotud. See pole kuidagi enda kiitmiseks või teiste laitmiseks öeldud, aga treeningmahtude poolest püsiksid ilmselt vähesed tõkkejooksjad minu kannul. See, kuidas treenida tuleb, on aga väga personaalne iga inimese puhul. Ühte ja õiget meetodit, mis kõigile sobiks, pole olemas,» lisab Mägi.

Otsest võistlemisnälga Mägi veel ei tunneta. «Võistlemine iseenesest on ju väsitav. Pigem tunnen ma realiseerimisnälga,» ütleb ta.

Sisehooaja, kus 400 meetri tõkkejooksu kavas pole, jätab Mägi suure tõenäosusega taas täielikult vahele, et keskenduda suvele ja Berliini EM-ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles