Uudiseid Michael Schumacheri tervisest: vormelilegend jätkab võitlust (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher ja Jean Todt
Michael Schumacher ja Jean Todt Foto: SCANPIX

Esmaspäeval avati Pariisis pidulikult Rahvusvahelise Autoliidu FIA kuulsuste hall, kuhu esmahooga kanti 33 F1 maailmameistri nimed. Kuigi kohal viibisid paljud praegused ja endised vormelitähed, olid enamike mõtted ühel nimekal puudujal - seitsmekordsel maailmameistril Michael Schumacheril.

Schumacher sattus 2013. aastal mäesuusatades õnnetusse, mille tulemusel viibis pool aastat koomas. Edasised uudised mehe tervise osas on olnud kasinad – tänu hiljutisele kohtuasjale on teada vaid, et sakslane ei suuda omal jalul kõndida.

«Me tunneme Michaelist puudust,» nentis FIA president ja endine Ferrari tiimiboss Jean Todt kunagisest hoolealusest, kes saab Šveitsi kodus taastusravi. «Ta on seal, jätkab võitlust. Võitlus käib. Michael on väga eriline, eriline mootorispordile. Eriline ka mulle – ta on mu sõber.» Todti sõnul on tema pika karjääri kõige erilisim mälestus just 2000. aastal Schumacheriga võidetud MM-tiitel.

Jean Todt rääkimas kuulsuste halli avatseremoonial, taustal Michael Schumacheri siluett.
Jean Todt rääkimas kuulsuste halli avatseremoonial, taustal Michael Schumacheri siluett. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP/SCANPIX

Schumachereid esindas pidulikul tseremoonial vormelitähe mänedžer Sabine Kehm, kes on varasemalt rõhutanud, et sakslase eraelu ja tervist varjatakse kiivalt. «Me kõik teame, et Michael peaks siin olema ja ma olen kindel, et ta oleks seda tahtnud,» sõnas Kehm. «Tal oli alati ülim austus kõigi siinsete sportlaste vastu ja tal oleks siia kuuluda väga suur au.» Schumacheri mänedžer lisas, et sakslane armastas alati vormelisõitu ja seetõttu osutus ta seal ka nõnda edukaks. «See ühendab teda kõigi siinolijatega.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles