Veerand tonni üles nagu niuhti!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim näitas tugevat närvi, kui tõukas MMIl 253 kg ning rebis 191 kg.
Mart Seim näitas tugevat närvi, kui tõukas MMIl 253 kg ning rebis 191 kg. Foto: Ekraanitõmmis/AP videohub

2015. aasta tõstmise MM-hõbe Mart Seim jäi Anaheimis peetud jõuproovil seekord küll medalita, ent nihutas end maailma tippudele veelgi lähemale. Lisaks näitas Eesti tugevaim mees, et kange on ka tema vaimujõud – tema parim sooritus sündis aga situatsioonis, mida ükski spordimees ei hinda.

Seim alustas rebimist 185 kiloga ning teisel katsel uuendas ta enda nimel olevat Eesti rekordit ühe kilogrammiga, tõstes üles 191 kg.

Olümpiavõitjast tiitlikaitsja Laša Talahhadze andis kohe tormihoiatuse, kui rebis maailmarekordilise tulemuse 220 kg. Iraanlaste lootus Behdad Salimi suutis 211 kg, tema kaasmaalane, dopingutarvitamise pärast kaheksa-aastase võistluspausi pidanud Saeid Alihosseini jättis kõik viimase soorituse peale, kuid sai kirja 203 kg.

 Tõukamises tuli aga juba rohkem konkurentide valitud raskuseid silmas pidada. Vastased teadsid, et Seimi vorm on hea, aga et midagi jääks ka üllatuseks, otsustasid eestlased panna protokolli algraskuseks 235 kg. Vahetult enne tõukamise algust suurendas Seim panuseid ning kangile läks 10 kilo rohkem ehk 245.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles