Parem füüsiline vorm tõi FC Florale viienda karika

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora võitis klubi ajaloo viienda Eesti karika.
FC Flora võitis klubi ajaloo viienda Eesti karika. Foto: Raigo Pajula

Valitsev Eesti meister FC Flora alistas eilses jalgpallikarika finaalis Lilleküla staadionil Narva Transi 2:0. Eile sai määravaks Flora mängijate parem füüsiline vorm.



«Tänane päev on väga pikk olnud ja ega praegu oskagi midagi mõelda. Hea meel on ikka, kuid eks homme saab paremini aru,» kommenteeris viiendat korda karika võitnud Flora peatreener Martin Reim. «Hea on see, et meie mäng on ülesmäge liikumas. Poisid olid igal juhul tublid.»

Võrreldes kolme nädala taguse Eesti meistriliiga mänguga, kus Flora võidunumbrid olid samad, hakkas Trans seekord märksa vähem vastu. Lilleküla jalgpallistaadioni muru ja vanem koosseis andsid tunda.
«Trans väsis füüsiliselt ära. Eks meie ettevalmistus on veidi parem ja see saigi määravaks,» kommenteeris Flora avavärava löönud Markus Jürgenson.

Ka Transi leeril tuli tõsiasjaga leppida.

«Me pole pehme väljakuga harjunud. Lihased väsisid lõpuks ja jalad olid täitsa kinni,» viitas Transi vasakkaitsja Erik Grigorjev faktile, et Narva mehed harjutavad kunstmurul. «Tegelikult ei klappinud meil ka rünnakul miski. Ei leidnud seda viimast lahendust.»

Esimene poolaeg algas Flora survega. Transi tabas üsna mängu alguses ka suur tagasilöök, kui kaitseliini liider Stanislav Kitto sai näkku viga ja ta vahetati Marius Bezykornovase vastu välja. Poolaja lõpus aktiviseerus ka Trans, kuid sajaprotsendilise võimaluseni ei jõudnud kumbki.

Esimese poolaja algus otsustas mängu: 48. minutil mängis Flora soomlasest leegionär Valeri Minkenen karistuslöögist palli Transi karistusalasse, kus see sattus Markus Jürgensonile, kes palli jalaga väravasse lõi. Kuigi Trans veel üritas, oli just Flora see, kes Alo Dupikovi väravast 78. minutil eduseisu kasvatas.

«Flora oli täna parem, tablool on 2:0 ja nad olid tublid,» kinnitas Grigorjev, kes ootab juba teisipäevast liigamängu sama vastasega. «Püüame võtta revanši!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles