Kui täiuslikust õnnest jääb puudu 34 miljonit eurot

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James DeGale asub täna tiitlivööd kaitsma.
James DeGale asub täna tiitlivööd kaitsma. Foto: John Sibley/REUTERS/Scanpix

Pekingi olümpiavõitja keskkaalus, profipoksis 25 matšis 23 võitu teeninud britt James DeGale kaitseb täna neljandat korda oma IBFi maailmameistrivööd. 31-aastane sportlane mõtleb ka juba karjääri lõpetamisele, kuid enne soovib ta veel teenida 30 miljonit naela ehk 34 miljonit eurot, et elu lõpuni rõõmsalt elada, kirjutab Daily Mail.

«Ma tean, et see kõlab paljudele väga haigelt, aga 10 miljonit naela pole enam väga palju raha. Mitte siis, kui sellest tuleb 47 protsenti anda maksuametnikule, maksta veel oma meeskonnale ja katta kulusid,» selgitas DeGale oma aritmeetikat. «Igast teenitud miljonist, kui veab, jääb mulle 400 tonni.»

Seega ihkab britt, et tema reaalne pangaarve paisuks enne karjääri lõppu veel kõigest 14 miljoni euro võrra.

Miks on sportlasel nõnda palju raha tarvis? Näiteks on ta suur Dolce & Gabana fänn. DeGale elab Londonis kolme magamistoaga eramus – vanasti oli majas magamistube neli, kuid ühe ruumi ehitas poksija ümber suureks garderoobiks. «Ma jumaldan riiete ostmist,» selgitab ta disainerrõivastele raha kulutamist. Mees lisab siiski: «Ma kulutan ka oma pere heaks.»

Sealt ka plaan miljoneid aastakümneid kesvaks pensionipõlveks varuda. «Kõik see on mulle oluline ja ma tahan jätkata elamist täpselt nii nagu praegu ka erru minnes,» rõhutab poksija, kes mõistab, et 31-aastasena on tema karjääri selgroog murtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles