Korvpalli MMil tehakse ajalugu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selgusid 2023. aasta korvpalli MMi korraldajad.
Selgusid 2023. aasta korvpalli MMi korraldajad. Foto: fiba

​Kus selgub 2023. aastal maailma parim korvpalliriik? Tõenäoliselt Filipiinidel, 55 000 inimest mahutavas rahvushallis, kuid MM-matše peetakse veel kahes Aasia riigis.

Rahvusvaheline Korvpalliliit FIBA avalikustas täna 2023 maailmameistrivõistluste võõrustajad. Esimest korda korraldavad suurturniiri mitu riiki – valituks sai Filipiinide, Jaapani ja Indoneesia ühisavaldus, kirjutab Inside the Games.

1978. aastal viimati MMi võõrustanud Filipiinid soovisid võistluse tagasi enda õuele tuua juba kaks aastat tagasi, kui valiti 2019. aasta turniiri korraldajat, kuid siis jäädi alla Hiinale. Seekord alistati samuti koos turniiri korraldada ihanud Argentiina ja Uruguai.

Varasemalt olid oma kandidatuuri tagasi võtnud Türgi, kelle loobumiskirjas seisis, et nad soovivad keskenduda koduse korvpalli arendamisele, ning Venemaa, kes loobus riigi spordi mainet laastava dopinguskandaali tõttu.

Jaapanis on varem MMi peetud 2006. aastal, Indoneesiasse tuleb suurturniir esmakordselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles