David Moyes püstitas Premier League’i antirekordi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Moyes maitses täna esimest korda Premier League'is West Hami peatreenerina võidurõõmu.
David Moyes maitses täna esimest korda Premier League'is West Hami peatreenerina võidurõõmu. Foto: John Walton/PA Images/Scanpix

Kui David Moyes lahkus Evertoni jalgpalliklubi peatreeneritoolilt ja asus Manchester Unitedi eesotsa, näis mehe karjääris algavat õnneaeg. Tõde osutus aga palju karmimaks – täna sai šotlane enda nimele kõige kauem Premier League’i väljalangemistsoonis virelenud peatreeneri rekordi.

Moyes sai pärast pettumustvalmistavaid tulemusi Manchesteri suurklubi eesotsast hundipassi 2014. aastal ja läks õnne otsima Hispaania kõrgliigasse. Inglismaale naasis ta 2016. aasta suvel, kui palgati Sunderlandi meeskonna etteotsa. Mullune liigahooaeg läks Mart Poomi endisel koduklubil aga totaalselt aia taha – alates kolmandast voorust langeti väljalangemistsooni, kust enam välja ei kerkitudki. Aasta peale teeniti kuus võitu ja kuus viiki ning jäädi liigas viimaseks. Moyes sai ametist priiks.

Vaatamata untsu läinud aastale leidus šotlasele siiski kosilane. Kui West Ham United  vallandas novembris Slaven Bilici, anti meeskonna juhtohjad just Moyesile ning ta pole veel suutnud meeskonda mudast välja sikutada. Täna saadud 1:0 võit Londoni Chelsea üle oli küll suurepärane tulemus, kuid viimase kolme meeskonna seast see West Hami veel ei kergita. See tähendab, et järgmises voorus saab Moyes võimaluse äsja enda nimele võetud rekordit veelgi kasvatada – peatreenerina 42 järjestikkust nädalat väljalangemistsoonis.

Juba kolmapäeval võõrustab West Ham teist linnarivaali, Londoni Arsenali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles