Karel Tammjärv 13. kohast: no näed, inimesed on arenemisvõimelised!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv
Karel Tammjärv Foto: Romina Eggert/Eesti Suusaliit

Lugemist tuleb alustada tagantpoolt – nii ajalehtede kui kahjuks ka suusatamise MK-sarja protokollide puhul. Viimaste aastatega on sellest saanud kurb rutiin, sest meie meestel lihtsalt pole tippude sekka asja olnud. Sprindis võib-olla keegi veel sähvatab, aga pikemal distantsil jäi viimane punktikoht 2014. aasta märtsikuusse.

Toona sai Algo Kärp paar nädalat pärast Sotši olümpiamängude lõppu Norra suusa-Mekas Holmenkollenis sõidetud meeste 50 kilomeetri ühisstardist klassikasõidus 16. koha. Järgnes 1373 päeva, mille jooksul ükski Eesti suusataja ei jõudnud sprindist pikemal distantsil MK-punktini.

Pühapäev, 10. detsember ei tõotanud mustrit rikkuda, sest Davosis läks 15 kilomeetri vabatehnikasõidus rajale 111 sportlast ja ainsa eestlasena nende sekka kuulunud Karel Tammjärv oli nädal tagasi Lillehammeris suusavahetusega sõidust saanud kirja tavapärase 48. koha. Aga eile tulemusi tagatnpoolt lehitsedes Tammjärve nime ei tulnud ega tulnud. 20. koha juurde jõudes tuli viimased 91 meest uuesti üle kontrollida, sest ju jäi ainus stardis olnud eestlane lihtsalt kahe silma vahele. Ei jäänud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles