Andres Sõber: Kairys alles otsib oma koosseisu, varsti on tal 6-7 põhimeest välja kujunenud

Andres Sõber
, korvpallitreener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donaldas Kairys tänases mängus Kalevit juhendamas.
Donaldas Kairys tänases mängus Kalevit juhendamas. Foto: vtb-league.com

Ma saan aru, et kõik ootavad võite, aga olgem ausad, Kalevi seis on parem kui kaks-kolm mängu tagasi, mil Alar Varraku juhendamisel viimased mängud peeti. Nagu tänases 84:87 kaotusmängus Minskile nägime, on Donaldas Kairys teinud Isaiah Briscoe’st tõelise rünnakuliidri, kes kuulub kindlalt algkoosseisu ja mängib 30+ minutit. Tema peale tulebki mängida, sest ta on teistest osavam. Briscoe miinus on vaid see, et kohati võtab ta liiga raskeid viskeid, tajumata, et kõrval on parem viskaja täiesti vaba.

Kairyse huvitavaim käik on seni olnud meie oma kogenud duo ehk Kristjan Kanguri ja Gregor Arbeti mänguaja kasv. Erik Keeduse ja Bojan Subotic seevastui on saanud vähem mänguaega, mis on ka igati õige. Praegu Kairys alles otsib oma õiget koosseisu. Olen kindel, et lõpuks hakkavad mängu tegema kuus-seitse meest. Vaevalt ta spordikooli mentaliteediga, kus kõik peavad võrdselt väljakule pääsema, Ühisliigat mängima hakkab. Hetkeseisuga tunduvad need põhimehed olevat Isaiah Briscoe, Branko Mirkovic, Gregor Arbet, Kristjan Kangur, Cedric Simmons ja ehk ka Martin Dorbek.

Uuel nädalal peame kodumängus Riia VEF-i vastu kaitses hingestatult ja kõvasti mängima, siis on võit meie oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles