Raha võim: Williams palkab teiseks põhisõitjaks hoopis venelase?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Sirotkin.
Sergei Sirotkin. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Hasan Bratic/SIPA

Williamsi vormel 1 meeskond pole endiselt kinnitanud järgmise aasta sõitjate koosseisu. Teadupärast jäktab meeskonnas Lance Stroll, karjääri lõpetanud Felipe Massa positsiooni ihkavad paljud piloodid. Nüüd on sellele uksele koputamas üllatusmees.

Autospordiportaalid on kõige kõrgemaks hinnanud poolaka Robert Kubica võimalust, kuid väljaande Autosport andmetel on favoriidiks tõusnud venelane Sergei Sirotkin. Vabanenud sõitjakohale kandideerivad ka šotlane Paul di Resta, sakslane Pascal Wehrlein ja venelane Daniil Kvjat.

Viimasel testisõidul Abu Dhabis tõestas Kubicaga võrreldes end paremast küljest Sirotkin. 22-aastase Venemaa vormelipiloodiga kaasneks kuni 15 miljoni naelsterlingu (17 miljonit eurot – toim) suurune sponsorlus, mis võib Williamsi meeskonna otsust paratamatult mõjutada.

Lõppenud hooajal kandis Sirotkin Renault meeskonnas testisõitja kohustusi. Hooaja keskpaigas testis Renault’d ka Kubica, kuid järgmisel hooajal endise meeskonna põhisõitjaks naasmine on poolakal välistatud, sest Renault on lepingud sõlminud Nico Hülkenbergi ja Carlos Sainz juunioriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles