Video: Jaapani koondislane lõi põnevas võistlussarjas kauni värava

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanlased juubeldamas.
Jaapanlased juubeldamas. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Jaapani jalgpallikoondis alistas Ida-Aasia meistrivõistluste teises alagrupimängus hiinlased 2:1.

Jaapanlased asusid Tokyos toimunud kohtumist 84. minutil juhtima ning suurendasid neli minutit hiljem eduseisu kaheväravaliseks. Teise tabamuse eest hoolitses koondisekarjääri esimese värava löönud Gen Shoji – igapäevaleiba Kashima Antlersi meeskonnas teeniv jalgpallur lõi mänguvahendi võrku keskringi lähistelt. Hiinlaste auvärav sündis neljandal üleminutil.

Kahe vooru järel on jaapanlased kogunud maksimaalsed kuus punkti, nelja silmaga paikneb teisel kohal Lõuna-Korea. Hiinlastel on turniiritabelis üks punkt, Põhja-Korea pole punktiarvet avanud.

Ida-Aasia meistrivõistlused on paari erandiga leidnud aset paaritutel aastaarvudel. Esmakordselt toimusid võistlused 2003. aastal Jaapanis – täpselt nagu tänavugi. Viimati (2015) võidutses Lõuna-Korea, kes on ka võistlussarja edukaim koondis kolme (2003, 2008, 2015) triumfiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles