Klandorf: räägiti, et kuskil Aasias hakati 40 minutit enne mängu meie suurele kaotusele panustama (1)

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLÜ/Kalevi omanik Sten-Erik Jantson ja endine peatreener Kalle Klandorf.
TLÜ/Kalevi omanik Sten-Erik Jantson ja endine peatreener Kalle Klandorf. Foto: Tairo Lutter

Tallinna Ülikool/Kalevi korvpallimeeskonna õlgadele langes kaheaastase vahe järel mängutulemustega manipuleerimise kahtlustus. Tänaseks on klubi küll korvpalliliidu kõrgendatud tähelepanu all, ent milleski süüdi neid ei mõistetud.

«Ma ei saa aru nendest kihlveoasjadest,» tunnistab Mauritiusel viibiv klubi peatreener Kalle Klandorf. «Meile saadeti mängude kokkuvõtted ja seal pole küll midagi kahtlast näha. Valvsust ei tohi muidugi kaotada. Eile oli meeskonnal selleteemaline koosolek klubi juhtidega ja esmaspäeval, kui ma tagasi olen, teen ka ise ühe jutuajamise mängijatega.»

Korvpalliliidu uurimise all oli kolm TLÜ/Kalevi kohtumist. Balti liiga 14. novembri võõrsilmäng Tartuga (67:86 kaotus), sama sarja 5. detsembri kodumäng Ogrega (76:99 kaotus) ja 8. veebruari võõrsilmäng Tartuga (80:90 kaotus). 

«See pole ju mingi ime, kui me Tartule kaotame. Kui meid Gerdiga (Kalevi abitreener Gert Kullamäe - toim) pole, võib muidugi kõike juhtuda, aga mulle tundub, et need kahtlustused tekivad liiga lihtsalt. Pean korvpalliliiduga rääkima, et kui pole konkreetset süüdistust, siis pole ju ka mõtet teemat üles võtta - see ärritab nii mängijaid kui ka meediat. Eelmisel korral, kaks aastat tagasi, oli väga selge juhus. Kutid, kes istusid saalis, pakkusid nii mulle kui mängijatele raha. Tookord tulid mängijad seejuures ise minu juurde ja rääkisid pakkumisest. Seekord pole aga midagi sellist olnud ja mul pole põhjust ka oma mängijaid kahtlustada, sest mul on sisuliselt nende kõigiga juba pikem koostöö seljataga,» selgitas Klandorf.

TLÜ/Kalevi juhendaja, kes ise meeskonna tegemiste juures hetkel pole, tõi ka ühe konkreetse näite, mis klubi osas kahtlustusi tekitas.

«Viimase Tartu mängu osas oli jutt selline, et Aasias hakati 40 minutit enne kohtumise algust meie suure kaotuse peale kõvasti panustama. Lõpuks oli vahe aga kümme punkti, mitte kolmkümmend. Oleme nõus politseiga koostööd tegema, kui midagi peaks ilmnema. Praegu aga tundub, et see kõik on kuidagi väga lihtsasti tekitatud. Ma ei kujuta ette, kes meie omadest peaks nüüd mänge ära andma. Eesti poisid mängivad nii, nagu nad mängivad, Bamba Fall paneb ka alati täiega,» lisas treener nõutult.

Kommentaar

Keio Kuhi
Keio Kuhi Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Keio Kuhi, korvpalliliidu peasekretär

«Oleme teostanud vastavat monitoorimisprotsessi regulaarselt ning kogunud oma koostööpartnerilt Federbetilt materjali ja lisainfot. Oleme edastanud kogu info ka klubile. Antud juhul saame öelda, et mängude tulemustega keegi manipuleerinud pole, kuigi teatud näitajad olid nihkes. See aga ei tõesta veel iseenesest midagi. Küll aga on klubi kõrgendatud tähelepanu all.

Korvpalliliidu ülesanne on antud olukordades sidemete hoidmine ja ennetustöö. Kõige viimase asjana pöördume politsei poole. Sel juhul peab olema juba selge tõestus.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles