Postimehe video ja galerii: maineka noorteturniiri võitnud Katriin Saar: olen väga uhke!

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalal toimusid Floridas Metropolia Orange Bowl tennise rahvusvahelised meistrivõistlused. Kuni 16-aastaste neidude hulgas triumfeeris Eesti tulevikulootus Katriin Saar, kelle auks korraldati kodumaal pidulik vastuvõtt.

15-aastane Saar hindab saavutust kõrgelt. «See on üks mu suurimaid saavutusi, olen väga uhke!» lausus Saar, kes hakkas tennist mängima vanemate ja kahe õe eeskujul.

Turniiri tasavägiseim matš leidis aset esimeses ringis – eestlanna alistas ameeriklanna Gianna Pieleti skooriga 6:4, 7:6. «Ma tulin kõva kattega väljakult ning üleminek savi peale oli raske ja nõudis harjumist. Teistes mängudes tundsin ennast väljakul paremini ja keskendusin mängule,» kommenteeris tulevikulootus.

Kogu turniiri jooksul kohtus Saar vaid USA esindajatega. Teises ringis alistus Scout Matthews 6:2, 6:3 ning seejärel Ava Hrstar 7:5, 6:2. Kaheksa parema hulgas alistas eestlanna Rosie Garcia Grossi 6:1, 6:4, poolfinaalis Jaedan Browni 6:3, 6:1. Finaalmängus läks Saar vastamisi eakaaslase Fiona Crawleyga ja võttis 6:3, 6:3 triumfi.

Ilm Floridas polnud Eesti sportlasele sugugi meeltmööda. «Väga palav oli – 30 kraadi ja pilvi polnud. Kolm kuni neli tundi väljakul higistada on karm,» meenutas Saar. Kõige tähtsamaks mänguks ehk finaaliks sobisid olud paremini siiski eestlannale. «Enne sadas vihma, polnud liiga palav – mängimiseks ideaalne ilm.»

Saare jaoks pole vahet, kas mängida kodu- või välismaal, sest väljakul olles keskendub eestlanna vaid enda mängule. Finaalmängus elasid talle koha peal kaasa kümmekond rahvuskaaslast. Muuhulgas ka Lissi Kubre ja Carol Plakk, kes mõlemad esimeses ringis konkurentsist langesid.

2017. aasta kujunes Saare jaoks äärmiselt edukaks. Muuhulgas teenis eestlanna Soomes ka esimese ITFi turniirivõidu, võidutses aastalõputurniiril ning võitis Eesti aasta parima noortennisisti auhinna kuni 16- ja 18-aastaste hulgas.

Millised on noore sportlase järgmised eesmärgid? «Mängin edasi ITFi turniire ja proovin kategooriates aina kõrgemale minna ja mängida turniire ka täiskasvanute seas,» rääkis Saar, kelle iidolid nooremas eas olid Kaia Kanepi ja endine maailma esinumber Serena Williams. Nüüd eestlannal otsest eeskuju polegi. «Mängin enda mängu – see on minu jaoks kõige tähtsam.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles