Mancester City on üle sajandite võimsaimas hoos

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester City mängijad on 17 liigamängus tähistanud juba 52 väravat. See on üle kolme kohtumise peale!
Manchester City mängijad on 17 liigamängus tähistanud juba 52 väravat. See on üle kolme kohtumise peale! Foto: David Davies/EMPICS Sport

Manchester City meeskond põrmustas täna Inglismaa kõrgliigas 4:0 tabeli viimase meeskonna Swansea City. Tegu on ajaloolise saavutusega, sest City on nüüd võitnud järjest 15 kohtumist, mida pole Inglismaal suutnud ükski teine meeskond. Sealjuures ei käi jutt 1992. aastal alguse saanud Premier League’ist vaid kogu Inglismaa jalgpalli 129-aastase ajalooga liigasüsteemist.

City võit tuli Walesis üliveenvalt. Esimest väravat tuli oodata küll peaaegu pool tundi, ent kui David Silva võõrustajate puuriluku lahti muukis, polnud matši saatuses enam kahtlustki. Küsimus oli vaid, kui palju City lööb. Vastus oli neli: veel olid täpsed Kevin de Bruyne, teisel poolajal taas Silva ning skoori viimistles 85. minutil Sergio Agüero.

Kuigi võidu sai täna kirja ka nende linnarivaal Manchester United, on City siiski ülivõimas liider – 17 liigamatšist on võidetud 16 ja üksik viik tehti augustis, hooaja teises kohtumises Evertoniga. 15 järjestikkust võitu on ulmeline saavutus, mida seni pole suutnud korrata ükski Inglismaa tipptiim.

Varasem Inglismaa rekord kuulus 14 võiduga Londoni Arsenalil ja pärines see 2002. aastast. Toonase soorituse jaoks oli aga vaja kahte hooaega ehk 14. võit võeti pärast suvepuhkust uue hooaja avamängus. Järgnes aga 2:2 viik West Ham Unitediga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles