F1-piloodid astusid pretsedenditu sammu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Lewis Hamilton ja Kimi Räikkönen otsustasid lõpuks pilootide ametiühinguga liituda.
Ka Lewis Hamilton ja Kimi Räikkönen otsustasid lõpuks pilootide ametiühinguga liituda. Foto: MOHD RASFAN/AFP/Scanpix

Vormelimaailmas seisab sportlaste õiguste eest GP-pilootide ametiühing, millesse pole aga kunagi kuulunud kõik võidusõitjad. Nüüd andsid liitumisavaldusele siiski allkirja ka viimased kõhklejad, teiste seas maailmameistrid Lewis Hamilton ning Kimi Räikkönen ning F1-sarja tulevikku minnakse päästma ühtse löögirusikana, vahendab BBC.

Ametiühingu juhi, endise vormelitähe Alexander Wurzi sõnul on tegu ilmselt esimese korraga, kui kõik F1-sarjas võistlevad piloodid on nende liikmed. Liigutuse motivatsioon on ilmne: 2020. aastal lõppevad enamike sarjas osalevate meeskondade lepingud ning samuti mitmed olulised reeglid. Näiteks hakkavad seejärel kehtima uued mootoriregulatsioonid ja millised need olema peaks, on juba tekitanud sarjas palju paksu verd. Kommertsõiguste omanik Liberty Media tahab odavamaid jõuallikaid, et meelitada ligi uusi tarnijaid, praegused autofirmad eesotsas Ferrariga on lubanud aga ebasobivate tingimuste puhul sarjast taanduda.

Piloodid haistavad lähenevat kraaklemistulva ning on seetõttu valmis oma õigusi ja arvamusi kaitsma kui üks mees. «Nad tahavad ennetada, et poliitilised võimumängud või kaklused hakkavad mõjutama ringrajal toimuvat. Piloodid usuvad üheselt, et ühtsuses peitub selle spordiala edu alus,» sõnas Wurz. «Rõõmsad piloodid on F1-sarja parim müügiartikkel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles