Klopp saatis kibeda viigi järel torke piirikohtuniku aadressil

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solanke käsi võib tunduda ebaloomulikus asendis, aga pall tuli nii ootamatult, et mängija lihtsalt ei jõudnud sellele reageerida.
Solanke käsi võib tunduda ebaloomulikus asendis, aga pall tuli nii ootamatult, et mängija lihtsalt ei jõudnud sellele reageerida. Foto: ANDREW YATES/REUTERS/Scanpix

West Bromwich Albioni meeskond tuli eile Anfieldi staadionile kindla plaaniga võtta ära Liverpooli mängutuju, raisata aega, nõelata võimalusel vasturünnakul, aga peaasjalikult leppida 0:0 viigiga. Ülesanne täideti, kuigi lähedal oli ka kaotus, kui Dominic Solanke nende väravavõrku sahistas. Kohtunikud lugesid olukorra aga tahtlikuks käega mänguks ja tühistasid briti tabamuse.

«Keeruline olukord,» rääkis olemata jäänud väravast Liverpooli peatreener Jürgen Klopp.

«Minu arvates võtab pall kaks põrget ja ma pole jätkuvalt kindel, kas käsi puutus palli või mitte – mulle tundub see rinnana,» rääkis sakslane. Paremalt äärelt tulnud tsenderdus muutis esmalt suunda läbi kaitsja jala ning tabas siis kohe kõrval seisnud Liverpooli mängumeest – esmalt keha ja seejärel ilmselt ka vastu kätt. «Mängus tundus see sajaprotsendiliselt rinnana. Pärast, kui nägin paari kordust, siis käsi oli sealsamas, aga ma ei ole kindel, kas ta puutub palli käega või mitte.

Kas teises karistusalas oleks see olnud penalti? Ma ei ole kindel. Kui see pole tahtlik, siis kindlasti mitte.»

Tahtlikus käega mängus Solanket kindlasti süüdistada ei saa, kuid värav jäeti lugemata ja röövitud kahte punkti Liverpoolile keegi tagasi ei anna. Klopp lisas mängujärgsel pressikonverentsil, et otsuse värava tühistamise kohta pidi tegema piirikohtunik. «Järjekordne hetk, kus meil lihtsalt polnud õnne, sest kui ta poleks seda näinud või polnuks nii kindel nagu ta ilmselgelt pidi olema, siis see on värav ja jutul lõpp,» sõnas sakslane.

Viigi tulemusel on Liverpool nüüd Inglismaa kõrgliigas viiendal kohal. Ragnar Klavani koduklubist kerkis parema väravate vahega mööda Tottenhami meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles