Itaalia koondise täht valas fännide viha tõttu pisaraid

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonardo Bonucci Gianluigi Donnarummat lohutamas.
Leonardo Bonucci Gianluigi Donnarummat lohutamas. Foto: Daniel Dal Zennaro/AP/Scanpix

Itaalia meedia kirjutab, et AC Milani nooruke superstaar, 18-aastane väravavaht Gianluigi Donnarumma soovib tänavuse hooaja järel lepingu klubiga katkestada ja minna õnne otsima mõnda Euroopa suurklubisse. Moepealinna klubi fännid on kuulujuttudest marus ja vutimees ei pidanud nende vihasele meeleavaldusele vastu

Milan võitis eile Itaalia karikavõistlustel probleemideta 3:0 Verona meeskonda. Läbi terve matši avaldasid fännid aga meelt Donnarumma üle. Kuigi noor väravavaht pikendas alles suvel meeskonnaga lepingut, ei taha kuulujutud, et ta ihkab Itaalia liiga keskmikust liikuda mõne tipptiimi ridadesse, kuidagi vaibuda.

«Psühholiigiline vägivald on 6 miljonit eurot aastas ja parasiidist venna palkamine? Mine minema, meie kannatus on katkenud!» seisis fännide avavile eel lahtirullitud plagul. Lisaks saatsid klubi poolehoidjad läbi mängu oma mängumehe suunas vihaseid solvanguid, mis viisid vutimehe lõpuvile järel pisarateni.

Donnarummat tõttas lohutama meeskonna kapten Leonardo Bonucci. Mängijale halastamist palus ka peatreener Gennaro Gattuso: «Ta on 18-aastane poiss, muidugi on ta häiritud. Ma saan teda vaid tänada selle eest, mida ta teeb. Oma vanuse kohta on ta maailma parim väravavaht. Tema näost on aru saada, et ta pole õnnelik, aga mina tunnen teda kui suurepärast sportlast ja poissi. Ma kaitsen teda nii palju, kui saan.

Kui klubi ütleb, et me ei pea ega taha kedagi müüa, siis miks me sellest üldse räägime? Ma austan fänne, aga ta mossitas neli päeva jutti, sest ma jätsin ta esimest korda seitsme kuu jooksul koju. Ta pole kunagi puudunud ühestki trennist, rääkimata siis mängust.»

Legendaarne mängumees lisas. «Õnneks oli täna staadionil ainult 9000 pealtvaatajat. Mõelge, kuidas ta end tunneks, kui 50 000 inimest teda solvaks.»

AC Milani spordidirektor Massimo Mirabelli rõhutas, et väravavaht ei ole meeskonnast kuhugi lahkumas. «Me ei pea kedagi maha müüma. Kui mängija soovib, et ta maha müüdaks, peab ta seda ütlema, aga see peab ka klubile sobima. Donnarumma on suurepärane tüüp ja ta pole meile kordagi öelnud, et tahab lahkuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles