Pep Guardiola hakkab jahtima iseenda rekordit

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester City peatreener Pep Guardiola ja tema mängijad.
Manchester City peatreener Pep Guardiola ja tema mängijad. Foto: Rui Vieira/AP/Scanpix

JALGPALL. 1888. aasta sügisel alustasid 12 Inglismaa jalgpalliklubi – praegu kuuluvad neist kõrgliigasse Everton, Stoke City ja West Bromwich Albion – esimeste riigi meistrivõistlustega. Käimasolev hooaeg (2017/18) on maailmasõdadest tekkinud pauside tõttu 119.

Selle mitut inimpõlve katva aja jooksul pole ükski Inglismaa meistrivõistlustel osalenud klubi saanud hakkama sellega, mida Pep Guardiola juhendatav Manchester City kolmapäeval tegi – võitis 15. mängu järjest. «Säärane seeria tugevdab meie enesekindlust. Parim kingitus on, kui meie mängitava jalgpalli vaatamine muudab inimesed õnnelikuks,» sõnas Guardiola, kes juhendab klubi alates mullusest sügisest.

Man City alustas hooaega 2:0 võiduga Brightoni üle ja viigistas siis Evertoniga 1:1. Järgnenud 15-mängulise võidumarsi, väravate vaheks 49:10, käigus on jalge alla trambitud Liverpool, Chelsea, Arsenal ja Manchester United, kes on kõrgliigatabelis teisel kohal, aga kaotab 17 vooru järel liidrile juba 11 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles