Võimsalt jätkav Žalgiris seljatas segase lõpuga mängus Euroliiga tiitlikaitsja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu mängu teinud Kevin Pangos vedas Kaunase Žalgirise Euroliigas taas võidule.
Elu mängu teinud Kevin Pangos vedas Kaunase Žalgirise Euroliigas taas võidule. Foto: Teodoras Biliunas/Scanpix

Korvpalli Euroliigas jätkab vägevaid mänge Leedu au ja uhkus Kaunase Žalgiris, viimati alistati võõrsil 90:89 kevadel Euroliiga meistriks kroonitud Istanbuli Fenerbahce.

Žalgiris peab võidu eest suuresti tänama Kevin Pangost, kes tegi Euroliigas elu parima mängu ja viskas lõpuks üleplatsimehena 22 punkti. Just Pangose kaks järjestikust tabavat kaugviset hoidsid Leedu klubi paar minutit enne mängu lõppu elus, kui Fenerbahce oli kaks korda viie punktiga juhtima pääsenud.

Türklased ei jõudnud 24 sekundiga korraliku viskeni ning Paulius Jankunas tõi 54 sekundit enne lõppu tabloole 85:85 viigi, kuid Fenerbahce läks Jan Vesely tabava vabaviske järel uuesti punktiga ette. Žalgirise rünnakul tegi Brad Wanamaker audisisseviske ajal Jankunasega koha pärast maadeldes vea, mille kohtunikud muutsid videolindi vaatamise järel koguni ebasportlikuks veaks. Jankunas viis omakorda Žalgirise vabavisetest ette, kuid äsja vahetusest platsile tulnud Axel Toupane ei tabanud vabalt positsioonilt kaugviset.

Fenerbahcel olid kõik võimalused mäng ikkagi ära otsustada, kuid Kostas Sloukas sai Aaron White'ilt kulbi. Jäi veel kümmekond sekundit, kuid arusaamatul kombel lubas Fenerbahce nüüd lauapalli võtnud Vasilije Micicil viga tegemata meeste vahelt üle terve väljaku purjetada. Micici söötis edasi ihuüksi kolmesejoone taga oodanud Arturas Milaknisele, kes tabas kolmese... ja sai peatreenerilt Šarunas Jasikeviciuselt kõvasti sõimata, et aega lõpuni ei mänginud.

Alati üliemotsionaalse Šarunas Jasikeviciuse käe all on Žalgiris praegu kinni kaheksa parema hulka viivas kohas.
Alati üliemotsionaalse Šarunas Jasikeviciuse käe all on Žalgiris praegu kinni kaheksa parema hulka viivas kohas. Foto: Erikas Ovčarenko/Scanpix

Fenerbahcele jäi mõttepausi järel veel viis sekundit ja Sloukas tabaski kolmese, vähendades vahe vaid punktile. Türklaste kiire vea järel viskas Pangos 1,5 sekundit enne lõpusireeni esimese vabaviske mööda ja teise juba meelega samuti mööda, kuid James Nunnally hädavise oma platsipoolelt jäi mitme meetri jagu lühikeseks. Žalgiris lõpetas mängu seega 10:1 spurdiga!

Pangose 22 punktile ja seitsmele korvisöödule sekundeerisid kõige võimsamalt 16 punkti visanud ja 7 lauapalli võtnud Toupane, 15 punkti lisanud Jankunas ning 14 punkti toonud Brandon Davies. Kaotajate poolel jäi Vesely arvele lõpuks 20 punkti, Wanamaker lisas 19 punkti. Žalgirisel on tabelis seitse võitu ja viis kaotust, Fenerbahce sai kaheksa võidu kõrvale neljanda kaotuse. Enne ülejäänud 12. vooru mänge ollakse ülitihedas tabelis vastavalt seitsmendal ja kolmandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles