Eesti lippu hoiab Ramsaus üleval Kristjan Ilves üksi

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahevõistleja Karl-August Tiirmaa.
Kahevõistleja Karl-August Tiirmaa. Foto: Romina Eggert/Eesti Suusaliit

​Kahevõistluse MK-etapil Ramsaus teeb Eesti koondislastest kaasa vaid Kristjan Ilves. Algselt samuti Austriasse tulema pidanud Karl-August Tiirmaa jäi koju haiguse järelnähtudest kosuma.

«Juba Lillehammeri võistluse järgsel õhtul oli kurk kähe. Siis tulid ka nohu ja kerge palavik. Higistasin öösiti, linad olid läbimärjad. Küüslauk, ingveriteed ja muu sarnane läks käiku, aga nohu juba ära ei peta,» kirjeldas Tiirmaa.

«Eelmisel neljapäeval pidime Austriasse lendama, aga siis olin veel täiesti haige. Esmaspäevaks oli enesetunne juba parem, põhimõtteliselt saanuks koos füsioterapeudiga järgi lennata, aga otsustasin, et targem on kodus rahulikult kosuda. Liiga vähe aega on haigusest möödas, et kohe taas võistlema kihutada.»

Tiirmaa ei suhtu Ramsau etapist eemalejäämisse sugugi meeleheitega. «Sügis pikkade laagritega jäi seljataha – ju siis keha andis märku, et vaja puhata. Usun, et see paus teeb pigem head kui halba. Jaanuaris tuleb kohe järjest võistlusi otsa, saabki praegu nendeks korralikult välja puhata.»

Hetkeseisuga Eesti koondise teise numbrina olümpiarongil püsiv Tiirmaa käib Otepääl suusatamas ja loodab, et kodune MK-etapp jaanuari esimesel nädalavahetusel ikka toimuda saab.

«Praegune olukord sunnib küll üsna ärevaks. Täna tuli küll viis sentimeetrit lund maha, aga õiget rada pole ja mäge teha ei saa. Ka ilmaprognoos on küllaltki nutune. Et kindel olla, oleks vaja stabiilselt viit külmakraadi,» rääkis Tiirmaa.

Ramsaus võisteldakse homme ja ülehomme, mõlemal päeval sama formaadi järgi: esmalt hüpe normaalmäelt, seejärel 10 km suusatamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles