Froome palkas kuulsa dopinguadvokaadi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome
Chris Froome Foto: JOSE JORDAN/AFP

Neljakordne Tour de France’i võitja Chris Froome palkab dopingusüüdistustest pääsemiseks kuulsa advokaadi Mike Morgani, vahendab Cyclingnews.

Morgan on varasemalt esindanud jalgratturit Alberto Contadori, tennisetähte Maria Šarapovat kui tuli appi ka Norra suusataja Therese Johaugile. 

Morgan valiti ka 2017. aastal aasta spordiadvokaadiks. 

Mis Froome'iga juhtus? 

Neljakordse Tour de France’i võitja Chris Froome'i proovist leiti Salbutamoli nimelise astmarohu jälgi. Ravim on küll lubatud, kuid Froome’i proovis oli seda normist kaks korda rohkem. UCI teatel on täpsemalt tegu «halva analüütilise leiuga». Termin on Eesti spordisõpradele teadagi tuntud Kristina Šmigun-Vähi kaasusest, mis ootab juba üle kolme aasta lõpplahendust.

Rahvusvaheline Rattaliit UCI esitas Froome’ile ja Team Skyle soovi üksikasju täpsustada. Froome vastas süüdistustele, et suurendas ravimi doosi võistkonna arsti soovitusel, kui teda vaevanud astma sümptomid süvenesid.

7. septembril võetud proovis oli Salbutamoli 2000 nanogrammi milliliitri kohta. WADA reeglid lubavad 1000 ng/ml kasutamist. Ükski teine Froome’ilt tol velotuuril võetud proov dopingukontrollis küsimusi ei tekitanud. Britt tõusis velotuuri liidriks pärast kolmandat etappi ja andis sestpeale iga etapi lõppedes ka dopinguproovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles