Abivägi ideaalne, suusapark samuti, aga arst on puudu

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilvese (vasakult) treenerid: isa Andrus ja Anatoli Šmigun.
Kristjan Ilvese (vasakult) treenerid: isa Andrus ja Anatoli Šmigun. Foto: Andres Vaher

Kristjan Ilves sammub kindla ja ühtlase sammupikkusega maailma kahevõistluse eliidi poole. Kolm juunioride MM-pronksi. Vahetult pärast seda täismeeste MK-sarjas esimest korda 20 parema hulgas, kus ta tänavuse hooaja hakul enne haigusehoogu koha kinnistas. Kolme nädala eest Rukal oli juba pääse ka esikümnesse, kuni kukkumine 9. koha röövis.

Käsikäes sportliku arenguga on paranenud ka tingimused, mille toel maailma vägevatele lähemale ronida. 21-aastasena saab Ilves pidevalt nautida viie mehe abikätt: need on treenerid Andrus Ilves ja Anatoli Šmigun, hooldemehed Rain Kuresoo ja Tarvi Kuus ning massöör Joosep Mooses.

«Nii suurt ja head taustatiimi pole mul veel olnud. Muidugi, suurtel riikidel on võimalused alati paremad. Mingites pisiasjades saavad nad alati endale midagi veidi enamat lubada. Aga ma ei hakka kindlasti ütlema, et millegi määravalt olulise poolest alla jääme. Pean vaid ise mees olema ja uuesti hoo sisse saama,» lausub Kristjan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles