Fotouudis: LeBron James jätkas rünnakut Trumpi vastu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James
LeBron James Foto: Nick Wass/AP

Nagistamine USA korvpallurite ja USA presidendi Donald Trumpi vahel pole lõppenud. Nüüd andis järjekordse löögi Cleveland Cavaliersi superstaar LeBron James, kes kandis kohtumises Washington Wizardsiga omapärase sõnumiga kossuketse. 

Donald Trumpi vastasseis NBA korvpalluritega sai alguse septembrikuus, kui USA president kutsus NBA meistermeeskonna Golden State Warriorsi Valgesse majja. Et Stephen Curry väljendas ideele vastumeelsust, teatas Trump ise, et ei taha selliseid külalisi näha.

«Valge Maja külastamine peaks olema meistritiitli võitnud meeskonnale suureks auks. Stephen Curry kõhkleb, seega on kutse tagasilükatud.»

Seepeale võttis sõna ka LeBron James, Curry viimaste aastate suurim rivaal korvpalliplatsil, kes teatas Trumpile: «Kuule, kaltsakas, Stephen Curry juba ütles, et ei tule. Seega pole kutset, mida tagasi võtta. Ja lisaks – Valge Maja külastamine oli tõesti suur au. Aga siis ilmusid sinna sina.»

James oli USA valimistel teatavasti suur Trumpi vastaskandidaadi Hillary Clintoni toetaja ning osales ka tema kampaaniaüritustel. Mitmedki korrad on ta pärast valimisi oma sotsiaalmeediakontodel kirjutanud, et riigi liidrid ning lapsevanemad ei tohi kaotada lootust paremale tulevikule, sest tulevik on kõigi endi kätes.

Eile mängis Cavaliers just Washingtonis, mõne kilomeetri kaugusel Valgest majast, ning James ei jätnud Trumpi poliitika siunamiseks võimalust kasutamata. Nimelt kandis pallur kossuketse, mille kirjad moodustasid kokku sõna «Equality» ehk «Võrdõiguslikkus».

«Loomulikult me teame, kus me praegu oleme ja teame, kelle tõttu see nii on,» vahendas Reuters Jamesi sõnu. «Pole vahet, mis rassist me oleme, see on ilus riik ning me ei lase mitte kunagi ühel mehel dikteerida, kui ilusad ja kui võimsad me oleme.»

LeBron Jamesi korvpallijalatsid
LeBron Jamesi korvpallijalatsid Foto: Brad Mills/USA TODAY Sports

Cavaliers võitis kohtumise 106:99, James viskas 20 punkti, võttis 12 lauapalli ning andis 15 resultatiivset söötu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles