Kristjan Ilvese vend täitis USAs eesmärgi ja pääseb MK-sarja

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Ilves.
Andreas Ilves. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kui ilmataat lubab ning Otepää MK-etapp toimub, saab kodusel võistlusel startida viis eestlast – Kristjan Ilves, Andreas Ilves, Han Hendrik Piho, Kail Piho ja Karl August Tiirmaa.

Et kodus saab rohkem sportlasi võistelda, oli teada, ent Kristjan Ilvese vennal Andreasel oli seni üks oluline klausel täitmata: tal polnud kontinentaalkarikasarjast teenitud punkte.

Nüüd saadi silmad pähe: USAs Steamboat Springsis sai Ilves kolmel päeval peetud võistlustel 29., 31. ja 32. koha ning teenis kaks kontinentaalkarika punkti.

Vennad Pihod jõudsid igal 75 meetri mäel ja 10 km suusarajal peetud võistlusel punktikohale. Han Hendrik Piho sai reedel ja pühapäeval 19. koha, kaotades eile suusarajal võitnud Mikko Kokslienile +1.30,1. Laupäeval jäi tema laeks 27. koht. Kail Piho sai laupäeval nädalavahetuse parima 21. koha, reedel ja pühapäeval oli ta 28., kaotades vennale 27,6 sekundiga. 

Lõplik jah või ei Otepää MK-etapi toimumise kohta peab Rahvusvahelisse Suusaliitu jõudma kaheksa päeva enne võistluste algust ehk 28. detsembril. Korraldajad saavad enda jaoks selgema pildi ette aga paar päeva varem – kui eelnevaks nädalavahetuseks on selge, et mingit külma tulemas ei ole, saavad jõulupühad külge väga minoorse noodi ja etapp jäetakse ära. Vähimagi lootuse juures venitatakse otsustamisega viimase hetkeni.

«Oleks tohutult suur tagasilöök, kui see võistlus ära jääks. Korraldajad on selle nimel nii palju vaeva näinud,» nentis Eesti kahevõistluskoondise peatreener Andrus Ilves Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles