Mis on põhjustanud TTÜ 11-mängulise kaotusteseeria? (1)

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ korvpallimeeskonna peatreener Rait Käbin.
TTÜ korvpallimeeskonna peatreener Rait Käbin. Foto: ARDI TRUIJA / PÄRNU POSTIMEES/

TTÜ korvpalliklubi kogus tänavuse hooaja alguses kiiresti kolm võitu - kaks neist tulid Balti ja üks Eesti liigas -, ent viimased poolteist kuud on toonud meeskonnale vaid kaotusi.

TTÜ peatreeneri Rait Käbini sõnul on keeruline välja tuua üht konkreetset põhjust, mis selgitaks 11-mängulise kaotusseeria tagamaid. «Kui ma seda öelda oskaks, siis ma ka ütleks. Oleme kogu aeg hästi lähedal olnud, aga midagi on lõpus alati puudu jäänud,» selgitab ta.

Koduses meistriliigas on TTÜ saanud võidu vaid G4S/Noortemeeskonna üle, kaheksast kaotusest viis on tulnud aga punkt-punkti heitluses.

«Meie mäng kulgeb Ameerika mägedel - üles ja alla. Eks sinna see koer maetud ongi. Võtame kasvõi viimase mängu Tartuga: 12-ga taga, ühega ees, 20-ga taga ja siis vaid kahega taga. Sellised suured muutused toimuvad väga lühikeste perioodide jooksul. Mingitel hetkedel mängime väga hästi, aga siis vajume täielikult ära,» möönab Käbin.

Nappe kaotusi pole mängijad Käbini sõnul põdema jäänud. «Nad mõistavad ka ise, et me ei saa suurelt tappa. Töömeeleolu on siiani väga hea ja võidunälg üha kasvab,» ütleb 36-aastane treener.

Kuidas iseloomustab Käbin TTÜ kahte leegionäri, ameeriklast Levi Martin Gease'i (keskmiselt 16 p mängus) ja grusiin Levan Maskhuliat (keskmiselt 4 p mängus)? «Gease'i tõime meeskonda puhtalt seepärast, et ühe pikaga (Toomas Raadik) kaugele ei purjeta. Olen Gease'is positiivselt üllatunud. Tema suhtumine on väga professionaalne. (Muigab.) Maskhulia on grusiin ja seetõttu ka natuke teistsuguse temperamendiga. TTÜ-sse tuli ta tegelikult õppima ja korvpalliklubi juurde leidis ta tee korvpalliliidu kaudu. Eks tal ole algus keeruline olnud, aga viimastes mängudes on ta oma võimaluse juba kenasti ära kasutanud. Tegelikult võiks ta just oma temperamendiga meid aidata - sellest on meeskonnal puudust olnud,» leiab Käbin.

TTÜ värskeimat täiendust Matthias Tassi on ootamas ees pisike mängupaus, sest eelmisel nädalal käis ta mandlioperatsioonil. «Olen tema treener olnud täpselt ühe trenni ja ühe mängu jagu. Omavahelises jutuajamises jättis ta igatahes väga intelligentse mulje. Ka teiste juttudest olen aru saanud, et ta on okei tüüp. Ja avamäng Ogrega näitas, et ta väärib mänguaega ja annab meile ühe lisakäigu kindlasti juurde.»

Meeskonna liider Sten Olmre pole tänavu oma parimat mängu näidata suutnud, ent sellelgi on omad põhjused. «Enne eelmist hooaega tegi ta suvel Priit Lehismetsaga kolm kuud tugevalt trenni, tänavu on ettevalmistus lünklikum olnud. Mulle tundub, et tema enesekindlus hakkab vaikselt taastuma. Otsustavatel hetkedel tuleb lihtsalt visked sisse panna, nahaalsuse taha ei jää tal ju midagi.»

TTÜ jätkab täna Balti liiga hooaega, kohtudes võõrsil Tartu Ülikooliga. Tallinna klubil on hetkel kirjas 2 võitu ja 4 kaotust, Tartul aga 4 võitu ja 2 kaotust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles