Video: uskumatust seisust välja rabelenud Robertson võitis Šotimaa lahtised

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neil Robertson.
Neil Robertson. Foto: Liu Yun/imago/Xinhua

Austraalia snuukerimängija Neil Robertson alistas Šotimaa lahtiste meistrivõistluste finaalmängus hiinlase Cao Yupengi 9:8. 

Austraallane jäi 4:8 kaotusseisu, kuid võttis seejärel viis järjestikust freimivõitu. Märkimisväärse freimivõidu teenis Robertson 7:8 kaotusseisus: hiinlasel oli võimaluse matš lõpetada, kuid Yupeng eksis otsustaval löögil ja Robertson haaras õlekõrrest kinni ning viigistas mänguseisu. Otsustav freim kuulus juba austraallasele.

«Olin põhimõtteliselt kaotanud, kuid kuidagi sain teise võimaluse,» sõnas Robertson mängujärgses intervjuus. «Mängisin paremini kui kunagi varem, aga seda ma pidingi tegema, sest Cao mängis samuti hästi. Ma tundsin talle mängu järel kaasa ja ei suutnud kuidagi tähistada.»

Kaheksa parema hulgas lülitas Robertson konkurentsist Hiina esindaja Xiao Guddongi ja poolfinaalis šotlase John Higginsi, kes omakorda veerandfinaalis sai jagu inglasest Ronnie O’Sullivanist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles