USA sprinter Justin Gatlin sattus taas dopinguskandaali (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin
Justin Gatlin Foto: ADRIAN DENNIS/AFP

Tänavu meeste 100 meetri jooksus maailmameistriks kroonitud USA sprinter Justin Gatlin on jälle kistud dopinguskandaali, teatas esmaspäeval rahvusringhäälingu spordiportaal.

Sedapuhku ei andnud ameeriklane ise positiivset proovi, aga oma jutuga jäid vahele tema treener ja agent.

Väljaande The Telegraph reporterid läksid Floridasse sportlase treeninglaagrisse ning kohtusid seal Gatlini treeneri Dennis Mitchelli ja agendi Robert Wagneriga.

Ajakirjanike salaja lindistatud vestluses tunnistasid Mitchell ja Wagner, et keelatud ained on kergejõustikus jätkuvalt laialt levinud ning nad teavad viise, kuidas mitte vahele jääda. Wagneri ütluse järgi kasutab Gatlin praegugi EPO-t.

Suvisel MM-il teiste seas ka Usain Bolti alistanud Gatlini mainele selline juhtum aga kindlasti midagi head ei too, sest minevikus on tal kaks dopingukaristust juba kirjas: 2001. aastal teenis ta kahe- ja 2006. aastal kaheksaaastase keelu. Viimast vähendati küll hiljem nelja peale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles