Gatlin vallandas kogu maailmale tema dopingukasutamisest kogemata rääkinud treeneri (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin Londoni MM-il.
Justin Gatlin Londoni MM-il. Foto: Han Yan/imago/Xinhua

Justin Gatlin on Briti meedia andmetel vallandanud oma treeneri Dennis Mitchelli, kes teatas kogemata kogu maailmale, et tema edukaim hoolealune kasutab tänaseni dopingut.

Väljaande The Telegraph reporterid läksid Floridasse sportlase treeninglaagrisse ning kohtusid seal Gatlini treeneri Dennis Mitchelli ja agendi Robert Wagneriga.

Ajakirjanike salaja lindistatud vestluses tunnistasid Mitchell ja Wagner, et keelatud ained on kergejõustikus jätkuvalt laialt levinud ning nad teavad viise, kuidas mitte vahele jääda. Wagneri ütluse järgi kasutab Gatlin praegugi EPO-t.

Suvisel Londoni MM-il teiste seas ka Usain Bolti alistanud Gatlin on dopinguga juba kahel korral vahele jäänud: 2001. aastal teenis ta kahe- ja 2006. aastal kaheksaaastase keelu. Viimast vähendati küll hiljem nelja peale.

51-aastane Mitchell oli ka ise tippsprinter ja võitis karjääri jooksul seitse tiitlivõistluste medalit. 1992. aasta Barcelona olümpial teenis ta USA koondisega kuldmedali 4x100 meetri teatejooksus, individuaalselt oli ta samadel mängudel kuninglikul sprindidistantsil kolmas.

Dennis Mitchell.
Dennis Mitchell. Foto: MIKE BLAKE/REUTERS
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles