Gatlini ja tema treeneri dopingujuhtumit asutakse uurima

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin.
Justin Gatlin. Foto: JON OLAV NESVOLD/imago/Bildbyran

15-kordne tiitlivõistluste medalist, USA sprinter Justin Gatliniga seotud dopinguskandaali asub menetlema Ameerika Ühendriikide antidopingu agentuur ja rahvusvahelise kergejõustikuliidu uurimiskomisjon. Tänavusel Londoni MM-il 100 meetri jooksus kulla võitnud Gatlin ise kommentaare ei jaga, teatas tema agent.

Väljaande The Telegraph reporterid läksid Floridasse sportlase treeninglaagrisse ning kohtusid seal Gatlini treeneri Dennis Mitchelli ja agendi Robert Wagneriga.

Ajakirjanike salaja lindistatud vestluses tunnistasid Mitchell ja Wagner, et keelatud ained on kergejõustikus jätkuvalt laialt levinud ning nad teavad viise, kuidas mitte vahele jääda. Wagneri ütluse järgi kasutab Gatlin praegugi EPO-t.

«Tegu on äärmiselt tõsiste süüdistustega ja ma võin kinnitada, et asume teemat uurima,» sõnas IAAF-i president Sebastian Coe.

Suvisel Londoni MM-il teiste seas ka Usain Bolti alistanud Gatlin on dopinguga juba kahel korral vahele jäänud: 2001. aastal teenis ta kahe- ja 2006. aastal kaheksaaastase keelu. Viimast vähendati küll hiljem nelja peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles