Gatlin: olen treeneri sõnavõtust šokis ja teen kõik, et oma puhtust tõestada (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin (paremal) ja Usain Bolt suvisel Londoni MM-il.
Justin Gatlin (paremal) ja Usain Bolt suvisel Londoni MM-il. Foto: Wang Lili/imago/Xinhua

Justin Gatlin postitas täna oma sotsiaalmeedia kontole kommentaari, kus ütleb, et pole dopingut kasutanud, kuigi just seda kogemata nii tema treener kui agent Briti ajakirjanikele rääkisid.

«Ma ei kasuta praegu ega ole kasutanud ka kunagi varem sooritusvõimet parandavaid keelatud aineid. Olin šokis ja üllatunud, kui kuulsin oma treeneri süüdistusi. Vallandasin ta kohe, kui nendest kuulsin. Kasutan kõiki legaalseid meetodeid, et keegi ei saaks minu kohta sedasi valetada. Rohkem mul midagi kommenteerida pole, sest nüüd on tegu juriidilise küsimusega. Järgmiseks kuulevad nad minu advokaadilt. Tänan kõiki oma toetajaid, kes mulle edu on soovinud.»

Skandaal lahvatas eile, kui The Telegraph avaldas loo, kus nende reporterid läksid Floridasse sportlase treeninglaagrisse ning kohtusid seal Gatlini treeneri Dennis Mitchelli ja agendi Robert Wagneriga.

Ajakirjanike salaja lindistatud vestluses tunnistasid Mitchell ja Wagner, et keelatud ained on kergejõustikus jätkuvalt laialt levinud ning nad teavad viise, kuidas mitte vahele jääda. Wagneri ütluse järgi kasutab Gatlin praegugi EPO-t. Gatlini advokaadid teatasid pärast loo avalikuks tulemist, et ameeriklane pole dopinguaineid hankinud ega tarvitanud.

«Ma pole olnud dopinguga seotud. Mängisin seda mängu (ajakirjanikega) lihtsalt kaasa, sest sain ju aru, mis toimub. Proovisin neid konksu otsa tõmmata,» selgitas Wagner oma sõnavõtu tagamaid, proovides olukorrast puhta nahaga pääseda.

Suvisel Londoni MM-il teiste seas ka Usain Bolti alistanud Gatlin on dopinguga juba kahel korral vahele jäänud: 2001. aastal teenis ta kahe- ja 2006. aastal kaheksaaastase keelu. Viimast vähendati küll hiljem nelja peale.

 
 

A post shared by justingatlin (@justingatlin) on

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles