Mõõt täis: Ferrari annab Räikkönenile viimase võimaluse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikköneni võib ees oodata elu viimane hooaeg vormel 1 sarjas.
Kimi Räikköneni võib ees oodata elu viimane hooaeg vormel 1 sarjas. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Ferrari president Sergio Marchionne andis mõista, et kui soomlase Kimi Räikköneni vorm uuel hooajal ei parane, otsitakse 2019. aastaks tema asemele uus sõitja.

Oktoobris 38-aastaseks saanud Räikkönen on tuleva aasta stardirivis selgelt vanim mees, talle järgnevad 36-aastane Fernando Alonso ning 31-aastane Romain Grosjean. 2014. aastal Ferrari ridadesse naasnud soomlane pole kordagi leidnud samasugust hoogu nagu siis, kui ta punatiimiga 2007. aastal maailmameistriks tuli ning aasta hiljem aasta kokkuvõttes kolmandana lõpetas.

Räikkönen on küll seni lõpetanud neljast hooajast kaks kokkuvõttes neljanda kohaga, kuid pole suutnud võita ainsatki etappi. Tema arvel on 79 etapiga vaid viis teist ja üheksa kolmandat kohta. Samal ajal on tema tiimikaaslane Sebastian Vettel võidutsenud viimase kolme hooaja jooksul üheksa korda, neist etapivõitudest viis tulid tänavu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles