Ootamatult lahkunud tipptennisist naaseb sama ootamatult väljakule

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marion Bartoli 2013. aastal Wimbeldoni võidutrofeega.
Marion Bartoli 2013. aastal Wimbeldoni võidutrofeega. Foto: ANJA NIEDRINGHAUS/AP/Scanpix

2013. aastal Wimbledoni tenniseturniiri võitnud ja kõigest poolteist kuud hiljem tippmängija karjäärile joone alla tõmmanud prantslanna Marion Bartoli teatas, et naaseb suurde mängu.

Bartoli jõudis elu esimese ja seni ainsa suure slämmi turniirivõiduni, ent lõpetas siis pidevatele vigastustele viidates mängimise. Uuesti näeb teda väljakutel 19. märtsil, kui alustatakse Miami lahtistega. «Ülesanne on tohutult raske ja pean veel kõvasti trenni tegema. Aga ootan väga väljakule naasmist, eriti Pariisis, Fed Cupil ja Wimbledonis,» viitas Bartoli suurturniiridele.

Tänaseks 33-aastane Bartoli on võitnud kaheksa WTA turniiri ja jõudis 2012. aastal maailma edetabelis kõrgele seitsmendale kohale. 2007. aastal mängis ta Wimbledoni finaalis, ent kaotas seal 4:6, 1:6 Venus Williamsile. 2013. aastal tuli tiitel seejuures Sabine Lisicki vastu peaaegu samade numbritega ehk 6:1, 6:4. Bartoli võitis suure slämmi turniiri 47. katsel, mis on naiste tennises tänase päevani omalaadne rekord.

Viimastel aastatel on Bartoli peamiselt kõneainet pakkunud terviseprobleemidega. 2016. aastal avalikustas hirmuäratavalt kõhnunud prantslanna, et haigestus tundmatusse viirusesse ja kartis koguni elu pärast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles