Inglismaa treener käis Mourinho rõõmustamiseks pisitütre hoiupõrsa kallal

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bristol City on jõudnud noore peatreeneri Lee Johnsoni käe all Inglismaa kõrgliiga lävele.
Bristol City on jõudnud noore peatreeneri Lee Johnsoni käe all Inglismaa kõrgliiga lävele. Foto: Nick Potts/EMPICS Sport/Scanpix

Külaliste võõrustamiseks tasub vaeva näha: eriti juhul, kui sulle tuleb elus esimest ja tõenäoliselt ka viimast korda külla Jose Mourinho. Täpselt nii juhtub kolmapäeva õhtul Bristol City peatreeneri Lee Johnsoniga, kes ei soovinud nimekat portugallast võõrustades midagi juhuse hooleks jätta.

Inglismaal on jätkuvalt kombeks, et mängu võõrustava meeskonna peatreener pakub külalisest kolleegile pärast lõpuvilet oma kontoris klaasikese kangemat. Nii läks ka Johnson välja kindla peale ning ostis enne Bristol City ja Manchester Unitedi homset liigakarika veerandfinaali pudeli Mourinho lemmikveini, mis kannab nime Barca Velha Red ja on pudelisse pandud 2004. aastal.

Ainus häda on see, et kvaliteetvein maksab soliidsed 450 naela. «Pidin oma pisitütre hoiupõrsa tühjaks tegema. Pudel tuuakse lennukiga Portugalist spetsiaalselt siia. Nii et oleks parem, kui me Mourinhoga ikka kohtume!» naeris Johnson. «Eks ma üritan kümne-viieteist minuti jooksul talle pähe pugeda. Ta on täielik tipp ja loomulikult üritab minusugune noor treener temalt õppida kõike, mis vähegi võimalik,» sõnas 36-aastane Johnson.

Tema juhendatav Bristol City on võitnud viimasest kümnest mängust kaheksa ning see on kergitanud nad Inglismaa esiliigas kolmandale kohale. Liigakarikas on järjest auti löödud kõrgliigaklubid Watford, Stoke ja Crystal Palace ning jõutud esmakordselt pärast 1988. aastat kaheksa parema hulka. «Tegu on suure mänguga, aga tähtsuselt on see liigaseisu arvestades ilmselt meie jaoks terve detsembrikuu kõige ebaolulisem kohtumine,» võttis kaitsja Aden Flint meeskonna paradoksi kokku. «Aga kui jõuame hooaja lõppedes sinna, kuhu tahame jõuda, mängime järgmisel hooajal kogu aeg Unitedi suguste meeskondadega!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles