Man City pääses taas: Vardy penalti äratas ja ka kustutas Leicesteri lootuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester City väravavahi Claudio Bravo tõrje aitas meeskonna liigakarikasarjas poolfinaali.
Manchester City väravavahi Claudio Bravo tõrje aitas meeskonna liigakarikasarjas poolfinaali. Foto: Mike Egerton/EMPICS Sport/Scanpix

Inglismaa liigakarikasarjas peeti kaks esimest veerandfinaali, kust pääsesid edasi suursoosikud ehk Manchester City ja Arsenal. Esimene sai 1:1 seisuga lõppenud normaalaja järel võõrsil penaltiseerias jagu Leicesterist ja teine oli kodus 1:0 üle West Ham Unitedist.

Nädalavahetusel Inglismaa meistriliigas katkematu võiduseeria 16-mänguliseks venitanud ja ülikindlalt kõrgeimal tabelireal püsiv City andis puhkust peaaegu kõikidele põhimeestele, sest pühapäeval Tottenhami 4:1 alistanutest kuulusid algkoosseisu vaid keskkaitsja Eliaquim Mangala ja poolkaitsja Ilkay Gündogan. Just Gündogani söödust lõi portugallane Bernardo Silva ka 26. minutil avavärava.

Näis, et see jääbki kohtumise ainsaks tabamuseks, kuid kohtunik Robert Madley andis teisele poolajale tervelt kaheksa lisaminutit ning neist kuuendal teenis Leicester penalti, kui Kyle Walker kukutas Madley hinnangul karistusalas Demarai Gray. Lööma läks vahetusest mängu sekkunud Jamie Vardy ega eksinud, mis tähendas lisaaega.

Seal väravaid ei löödud ja penaltiseerias liiguti eksimusteta kuni Leicesteri neljanda löögini, mida läks taas sooritama Vardy. Kodumeeskonna suurim täht saatis aga penalti napilt postist mööda, mis tähendas, et Leicesteri viimane lööja Riyad Mahrez enam eksida ei võinud. Ometi just nii läks, sest City väravasuul seisnud Claudio Bravo tõrjus Mahrezi löögi ja viis City poolfinaali.

Normaalaja lõpusekunditel suutis Jamie Vardy 11 meetri karistuslöögi väravasse saata, mängujärgses penaltiseerias aga enam mitte.
Normaalaja lõpusekunditel suutis Jamie Vardy 11 meetri karistuslöögi väravasse saata, mängujärgses penaltiseerias aga enam mitte. Foto: PAUL ELLIS/AFP

Pisut tugevama koosseisu platsile saatnud Arsenal sai West Hamist jagu väiksema vaevaga, mängu ainsa värava lõi 42. minutil Danny Welbeck. Ülejäänud kaks poolfinalisti selguvad kolmapäeva õhtul, kui vastamisi on esiliiga kolmas meeskond Bristol City ja kõrgliigas teisel kohal olev Manchester United ning kõrgliigaklubid Chelsea ja Bournemouth.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles