Arsenali ja Dortmundi legend lõpetas ootamatult karjääri

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomaš Rosicky.
Tomaš Rosicky. Foto: Jason Cairnduff/REUTERS

Endine Londoni Arsenali ja Dortmundi Borussia poolkaitsja Tomaš Rosicky teatas karjääri lõpetamisest. 

«Minu keha pole võimeline jätkama tippjalgpallis,» tunnistas poole hooaja pealt karjäärile joone alla tõmmanud Rosicky. «Ma soovin tänada Spartat, kes on mind kasvatanud ja kus ma tegin karjääri esimesed sammud. Nüüd lubas Sparta mul öelda hüvasti kohas, mida ma kõige rohkem armastan,» sõnas kasvatajameeskonda karjääri lõpetama läinud tšehh.

37-aastane tšehh alustas karjääri kodumaal Praha Spartas ning sajandi alguses sõlmis Rosicky lepingu Saksamaa tippmeeskonnaga, kelle särgis pidas 189 kohtumist ning lõi 24 väravat. Hooajal 2001-02 krooniti Rosicky ja Dortmund Saksamaa meistriks.

Aastatel 2006-2016 kuulus Rosicky Arsenali hingekirja. 247 mängus 28 väravat löönud tšehh võidutses kahel korral (2014, 2015) Inglismaa karikavõistlustel.

Viimased poolteist aastat veetis tšehh Spartas. Tšehhi koondist esindas Rosicky 105 kohtumises (23 väravat) ja viiel suurturniiril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles