Inglismaa liiga punane latern näitas peatreenerile ust

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Clementi ametiaeg sai otsa.
Paul Clementi ametiaeg sai otsa. Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix

Jalgpalli Inglismaa kõrgliigas viimasel kohal olev Swansea City vallandas peatreeneri Paul Clementi. 45-aastane Clement jõudis ametis olla aasta aega.

Veel eelmise hooaja lõpus nimetati Clement kõrgliiga parima peatreeneri kandidaatide sekka, sest tema käe all suutis Swansea väljalangemistsoonist pääseda ja kõrgseltskonda püsima jääda. Tänavu on aga kogutud 18 mänguga kõigest 12 punkti ning löödud kümme väravat, mis on kogu liiga madalaim näitaja. Clementi viimaseks mänguks jäi esmaspäevane 1:3 kaotus Evertonile.

Klubi pole Clementi järglast veel nimetanud, võimalike variantidena on laual nii Tony Pulise kui ka Louis van Gaali nimi. Igatahes saab klubi pooleteise hooaja jooksul juba viienda juhendaja, sest mullu jõudsid enne Clementit peatreeneri ametit pidada nii Francesco Guidolin kui ka Bob Bradley, lisaks mängiti kahel korral ajutise peatreeneri Alan Curtise käe all. Kui arvestada ka Curtist, on klubil vahetanud viimase kahe aasta jooksul peatreenerit koguni kuus korda.

Suvel müüs Walesi meeskond nii eelmise hooaja suurima väravaküti Fernando Llorente kui ka võtmemängija Gylfi Sigurdssoni. Müükidest saadud raha eest samaväärseid täiendusi aga ei toodud.

Clement on sel hooajal juba kuues peatreener, kes pidanud ametist lahkuma. Enne Swanseat on juhendajat vahetanud ka Crystal Palace, Leicester, Everton, West Ham ja West Bromwich Albion.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles