Patune Armstrong võttis saatusekaaslase dopingujuhtumi teemal sõna (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong.
Lance Armstrong. Foto: Michael Paulsen/AP

Neljakordne Tour de France’i tšempion Chris Froome põrus septembris Vuelta dopingukontrollis, kui tema proovist leiti lubamatus koguses Salbutamoli nimelise astmarohu jälgi.

Antud teemal võttis esmakordselt sõna tema saatusekaaslane Lance Armstrong. «Mina peaksin olema viimane inimene, kes sellises olukorras oma arvamust avaldab,» alustas sõnavõttu omal ajal dopingu tarvitamise tõttu seitsmest Tour de France’i tiitlist ilma jäänud Armstrong.

46-aastane endine USA jalgrattur oli üllatunud, kuidas Froome’i dopingujuhtum avalikustati, kuid sellegipoolest on tema arvates britil õigus olukorda selgitada. «Tal peaks olema õigus selgitada, mis tegelikult juhtus. Ta võib saada täielikult puhtaks, aga tema nimi on igaveseks määritud. Kahju on tehtud,» kommenteeris dopingujuhtumit Armstrong.

Froome vastas Rahvusvahelise Rattaliidu UCI süüdistustele, et suurendas ravimi doosi Team Sky võistkonna arsti soovitusel, kui teda vaevanud astma sümptomid süvenesid. 7. septembril võetud proovis oli Salbutamoli 2000 nanogrammi milliliitri kohta. WADA reeglid lubavad 1000 ng/ml kasutamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles