Aasta parimaks aerutajaks valiti Joosep Karlson

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep Karlson.
Joosep Karlson. Foto: Eesti Aerutamisföderatsioon

Eesti Aerutamisföderatsioon valis lõppenud hooaja kokkuvõtteks parimateks meesaerutajateks olümpiaettevalmistuse koondislase pärnaka Joosep Karlsoni, kes saavutas ühekanuul kodustel rajaaerutamise võistlustel kuuekordse Eesti meistritiitli ning kelle parimaks rahvusvaheliseks tulemuseks jäi 2017 hooaja tugevas konkurentsis Euroopa meistrivõistluste 1000 meetri olümpiadistantsi 10. koht. 

Parimaks süstasportlaseks nimetati tartlane Kaarel Alupere, kuuekordne Eesti meister ja maailmameistrivõistluste 13. ning Euroopa meistrivõistluste 12. koht kahesüstal koos Kaspar Sulaga. Parimaks naiseks ühesüstal narvakas Natalja Tortsova, kahekordne Eesti meister 2017 hooajal ja Eesti karikavõistluste üldvõitja.

Aerutamises on järelkasvu. Möödunud hooaja parima tiitli noormeeste kanuu klassis sai Deniss Tihhomirov, viiekordne juunioride meister, kes saavutas oma esimese Eesti meistritiitli täiskasvanute klassis ning tuli juunioride maailmameistrivõistlustel 12. kohale.

Veeslaalomi parimateks valiti Eesti meistrid Külli Raudsalu, Argo Raudsalu ja Tarmo Peiker.

Uuel aastal on Eesti Aerutamisföderatsioonil plaanis panustada lisaks tippspordile aerutamise järelkasvule. 2017 hooajal toimusid esmakordselt võistlused «E» vanuseklassile, kus osalesid 2007. aastal sündinud ja nooremad sportlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles