Eesti pallimänguässasid ootab töine püha

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan.
Ragnar Klavan. Foto: Andrew Yates/Sportimage/PA Images

Inglismaa jalgpalli üks firmamärke on mängud teisel jõulupühal ehk 26. detsembril. Ning palli ei panda mängu üksnes kõrgliigas, vaid terves riigis võtab võimust totaalne jalgpallifestival. Inglismaa liigapüramiidi kaheksa kõrgema astme peale kokku peetakse selle aasta 26. detsembril 176 kohtumist.

Komme pärineb 19. sajandist ja põhjus oli väga lihtne – kuna tegu oli riigipühaga, siis soovisid jalgpalliklubid tol päeval kindlasti mängida, sest suur publikumenu ja sellega kaasnev piletitulu olid tagatud. Kuni 1950ndate lõpuni mängiti lisaks teisele jõulupühale täisvoor ka esimesel jõulupühal ehk kahel päeval järjest.

Sääraste ekstreemsustega tänapäeva jalgpallurid enam kokku puutuma ei pea, aga graafik on endiselt väga tihe – eile õhtul võõrsil Londoni Arsenaliga kohtunud Ragnar Klavani koduklubi Liverpooli ootab 11 päeva sees neli kohtumist, kusjuures kahe tagumise vahele jääb vaid üks puhkepäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles