Donald Trumpi avaldus jättis eestlase klubi tugeva ratturita (2)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Pete Marovich/SIPA/Pete Marovich/SIPA

Mihkel Räime tööandja Iisrael Cycling Academy lõpetas lepingu türklase Ahmet Örkeniga, kelle sõnul hakkas USA presidendi Donald Trumpi avaldus Jeruusalemma tunnustamise teemal otseselt mõjutama tema perekonda.

Örken on ainus moslemiriigi esindaja Israel Cycling Academys, kuid teatavasti pole Türgi suhted USA ja Iisraeliga kõige paremad, vahendab Spordipartner.ee

«Kahjuks on hiljutised sündmused sidunud mu käed. Minu Konyas elav perekond, eriti ema ja vend, on leidnud end raskes olukorras. Professionaalse ratturina olen eelkõige poeg ja vend.»

Artikkel refereeritud Spordipartneri koduleheküljelt.

Mida Trump tegi?

USA president Donald Trump tunnustas detsembri alguses vaidlusalust püha linna Jeruusalemma Iisraeli riigi pealinnana. Tegemist oli ajaloolise avaldusega, mis pööras pea peale aastakümneid püsinud USA välispoliitika alustala ning ähvardab vallandada Lähis-Idas uue verevalamise. Jeruusalemma peavad pühaks linnaks nii juudid, moslemid kui ka kristlased.

ÜRO Peaassambleel tunnistati Trumpi avaldus kehtetuks ja õigustühiseks. Hääletusel anti 128 poolt- ja üheksa vastuhäält, 35 riiki jäid erapooletuks ning 21 riiki ei võtnud hääletusest osa. Eesti hääletas Trumpi avalduse vastu. Trump hoiatas seepeale 193-liikmelist assambleed, et Washington jälgib hääletust ja ähvardas Ühendriikide vastu hääletajaid tagajärgede eest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles